"Ha tényleg le akarják győzni az észak-vietnamiakat, dobjanak le rájuk egy katonai kantint. A cukor, a csokoládé és a Coca-Cola hamarabb elpusztítja őket, mint akármelyik bomba”

2014. március 18., kedd

Narancsos, csokis süti

Jelentem megalkottam tegnap a csodát! Az első, igazi, krémes paleosütimet. Eddig erre vagyok talán a legbüszkébb. Valami iszonyat piszok finom lett. A csokikrém kesernyéssége, a narancs édessége olyan harmóniát alkot, hogy csak na!


Hozzávalók:
A tésztához:

  • 10 db tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 5 evőkanál zablisz
  • 5 evőkanál szezámliszt
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
A csokikrémhez:
  • 2 db érett avokádó
  • 4 (igen jól olvasod) evőkanál holland kakaópor
  • 2 evőkanál méz
A narancskrémhez:
  • 10 db narancs
  • 3 evőkanál méz
  • egy csomag zselatin por
A tészta pontosan úgy készül mint egy piskóta. A tojások sárgáját kikeverem a mézzel, a lisztekkel és a szódabikarbónával, aztán beleforgatom óvatosan a fehérjét. 180 fok, 20 perc. A lényeg, hogy a sütőben hűljön ki és ne nyitogassuk az ajtót rá, mert összeseik.

A csokikrémhez aprítóba teszem az avokádót meg a többi hozzávalót, és krémes állagúra keverem.

A narancskrémhez a narancsokat egy lábosba teszem (miután megpucoltam természetesen), kézzel jól összenyomkodom, hozzáteszem a mézet meg a zselatint és fél órán át kis lángon zselésítem.

A piskótát kettévágom (óvatosan, szeret szakadni).

Ha minden kész töltök: piskóta, csokikrém, narancskrém (ha kihűlt), piskóta. A tetejére fél deci vízből egy evőkanál mézből és két evőkanál holland kakaóból készült máz került.

Mi nem szeretjük ha gej egy süti, sőt a kesernyésebb csokiízért vagyunk oda. Aki édesebbre szeretné, növelheti a méz mennyiségét, vagy tehet bele nyírfacukrot. 

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése